Interactieve applicatie

Meditouch - Medivus

We helpen al jaren ondernemers met het realiseren van hun (digitale) visie. Met een creatieve blik, breed specialisme en het inzetten van moderne technologieën hebben wij al verschillende cases aangepakt. Een van de cases waar wij erg trots op zijn is die van Medivus. Met het “Meditouch”-ecosysteem hebben wij Medivus terug op de kaart gezet door een op maat gemaakt leerlingvolgsysteem, studieinformatiesysteem en e-learning platform te ontwikkelen dat precies aansluit op de gebruikersbehoeften.

Natuurlijk zijn hierin niet alleen de gebruikersbehoeften van Medivus en haar personeel meegenomen, maar vooral ook die van haar studenten, die bij dit mooie bedrijf uitgroeien tot echte zorgprofessionals.

In samenwerking met Medivus zijn wij tot verscheidene eindproducten gekomen waar we met veel trots naar kijken. Deze producten bestaan onder andere uit: Meditouch, Mijn Medivus en Medicatief.

Meditouch – Administratie- en leerlingvolgsysteem (LVS)

Bij een leerlingvolgsysteem staat centraal dat het de onderwijsinstelling instaat stelt de ontwikkeling van de student te volgen gedurende zijn of haar volledige studieloopbaan. Bij veel onderwijsinstellingen zijn hiervoor meerdere losse systemen en programma’s nodig om dit te bewerkstelligen. Het doel van Meditouch is om een student van aanmelding tot diplomering te kunnen volgen en optimaal te kunnen begeleiden vanuit één integrale plek.

Voordat we konden beginnen, was het voor ons belangrijk de casus van A-tot-Z te begrijpen. Dit hebben we gedaan door onszelf midden in het bedrijf te planten. Welke opleidingen worden er gegeven? Hoe ziet dit er voor de student uit? Wie zijn de studenten? Wat is de werkstructuur? Hoe wordt er gewerkt? Wat zijn de knelpunten? Wat voor cultuur heerst er binnen het bedrijf? We hiervoor verscheidende middelen ingezet, variërend van interviews tot observatie en deskresearch. Al snel kwamen we er achter dat er voor Medivus veel winst te behalen was door verder te digitaliseren.

Samen met Medivus zijn wij in staat geweest innovatief maatwerk te leveren, dat hen instaat stelt hun studenten optimaal te kunnen volgen. Van aanmelding, tot diplomering.

Tijdens het ontwikkelproces werken wij in korte sprints, waarbij designs en functionaliteiten in delen worden opgeleverd ter goedkeuring van de Product Owner. De Product Owner wordt door de opdrachtgever aangewezen. Normaliter is dit een persoon met veel kennis over de gebruikerscontext en werkprocessen waarbinnen de oplossing moet gaan werken.

Via deze Agile-methodiek heeft de Product Owner grip op het proces, zijn we waar nodig in staat tijdig bij te sturen en leveren we altijd een product waar beide partijen tevreden over zijn.

 

Medivus – Specialist in versnelde zorgopleidingen

Met ruim dertig jaar ervaring in de medische zorg is Medivus uitgegroeid tot een van de grootste zorgopleiders in het volwassenenonderwijs. Hun doel is om dé beste zorgopleiding binnen het MBO te worden en uiteindelijk die van Nederland. Door het juiste evenwicht te vinden tussen thuisstudie en schoolonderwijs springen zij met kop en schouder boven de rest uit. Hoe doet Medivus dat? Door naast de verplichte uren de studenten te laten bepalen hoelang zij over de opleiding doen, geeft Medivus de studenten meer vrijheid tijdens hun studie. Wil je het liefst wat meer gas geven? Dan kan dat thuis worden gedaan, en, wanneer jij daar als student klaar voor bent, zelf een toetsmoment in te plannen.

Het doel van Medivus.

Het grote tekort in de zorg aanvullen met kwalitatief opgeleide zorgprofessionals. Verder willen zij zorgopleidingen voor volwassenen toegankelijker maken. Door zich te richten op kwaliteit en efficiëntie, maar ook door betrokkenheid en doelgericht samenwerken willen zij elk jaar honderden mensen in de zorg opleiden. Verder zijn ze constant betrokken met het ontwikkelen van de opleidingen en stellen ze zich flexibel op naar studenten. Daarnaast dromen ze ervan om de beste zorgopleider van Nederland te worden.

 

“Op termijn willen we dat Medivus de beste zorgopleiding van Nederland wordt”

– Mounir, CEO Medivus.